Nezamestnanosť absolventov škôl dôsledky krízy pretrvávajú - Herich, Ján
Mladá populácia vrátane absolventov škôl patrí na trhu práce z hľadiska hrozby nezamestnanosti medzi rizikové skupiny. Obdobie od ukončenia školy až po nájdenie si vhodného zamestnania je najťažšie a kritické, pretože sa v ňom vo vysokej miere prejavuje neskúsenosť absolventa a zároveň nedôvera zo strany potenciálneho zamestnávateľa.