Labor market regulation and its characteristics: comparison between Czech Republic and Austria - Železník, Martin
Porovnanie regulácie trhu práce v Českej republike a v Rakúsku. Odhad novokeynesiánského modelu s frikciami vo vyhľadávaní a s nominálnymi mzdovými rigiditami. Vysvetlenie regulácie trhu práce na základe parametra vyjednávacej schopnosti zamestnanca nad jeho mzdou. Výsledky skúmania naznačujú, že zamestnanci v Rakúsku a v Českej republike majú takmer rovnakú vyjednávaciu schopnosť, ktorá vychádza z nastavenia trhu práce.