Kdo je typický podvodník?
Medzinárodný prieskum spoločnosti KPMG Analysis of global patterns of fraud. Cieľ prieskumu - identifikovať typické správanie osôb, ktoré sa dopustili podvodu, jeho trvanie a výška spôsobenej škody v globálnom meradle. Analýza zameraná na tie prípady, v ktorých išlo o kriminálnu aktivitu tzv. bielych golierov a keď bol páchateľ identifikovaný. Analýza zameraná taktiež na postoje firiem k prevencii podvodov a na varovné signály, ktoré môžu viesť k včasnému odhaleniu defraudanta. Firemné prostredie vhodné pre spáchanie podvodu. Osobnostné a profesné charakteristiky potenciálneho podvodníka. Ako došlo k odhaleniu podvodu.