Demografické faktory stárnutí - Rychtaříková, Jitka
Premeny vekovej štruktúry. Demografická revolúcia. Trendy vývoja podielu vekových skupín: realita a prognóza (Česká republika). Trendy vývoja indexov vekovej štruktúry: realita a prognóza (Česká republika). Zmena podielu seniorov v Európe medzi r. 2009 a 2061. Krajiny podľa úrovne úmrtnosti osôb 65 ročných a starších v r. 2008. Demografické starnutie v stabilných populáciách. Reálna a modelová veková štruktúra. Názory spoločnosti na seniorov. Krajiny EÚ podľa intenzity tolerancie k seniorom.