Vybrané aspekty zdravotnictví a dlohodobé péče o stárnoucí populace - Holmerová, Iva
Starnutie populácie a zmeny, ktoré sa týkajú zdravotného stavu a chorôb vo vyššom veku. Geriatrické syndrómy. Akútna geriatria. Chronické ochorenia. Podieľ veľmi starých ľudí (80+) v populácii seniorov vo svete (1960-2040). Alzheimerova choroba a iné choroby spôsobujúce demenciu. Dlhodobá starostlivosť. Problematika ošetrujúcich rodín. Paliatívna starostlivosť a starostlivosť na konci života. Etické otázky. Potreba vzdelania a nových profesií v zdravotníctve.