Fondy pre obnovu môžu byť rôzne - Janovič, Maroš
Obnova nehnuteľných kultúrnych pamiatok ako súčasť systematickej ochrany a uchovávania kultúrneho dedičstva pre ďalšie generácie sa často nachádza na okraji finančných záujmov verejného aj súkromného sektora. Nedostatok finančných prostriedkov je pre túto oblasť viac ako príznačný. Ako získať finančné prostriedky.