Nové sťahovanie národov - Demetrianová, Alexandra
Rýchly ekonomický rozvoj a urbanizácia vyšvihli Áziu medzi popredníé regióny sveta, no existujú oblasti, ktorým nepomohli alebo uškodili. Napríklad chudobnej vrstve obyvateľstva alebo životnému prostrediu. Miera urbanizácie v Ázii.