Zkušenosti Irska s uplatňováním politiky hospodářské a sociální soudržnosti - Vondrák, David
Pohľad na ekonomickú situáciu Írska. Socioekonomický kontext. Východzie podmienky konca 80. a začiatku 90. rokov. Programové obdobie 1989-1993 a 1994-1999. Systém štátnej správy a organizácia čerpania pomoci. Rozsah financovania v programových obdobiach 1989-1993 a 1994-1999. Obdobie 2000-2006 a 2007-2013. Vývoj írskej ekonomiky počas uplatňovania kohéznej politiky.