Poľnohospodárska krajina s vysokými prírodnými hodnotami - Halada, Ľuboš
Pre zachovanie existujúcich hodnotných častí poľnohospodárskej krajiny vo väčšom priestorovom meradle je nevyhnutné ich poľnohospodárske využívanie vhodného typu a intenzity. Vyčlenenie poľnohospodárskych území s vysoko hodnotnou prírodou na území Slovenska.