Demokracia v zrkadle občianskej participácie - Geffert, Richard
Vymedzenie demokracie, ideálny typ demokracie. Demokracia participačná, demokracia referendová, demokracia zastupiteľská (representative democracy), liberálna demokracia. Rôzne podoby demokracie v rôznom čase a priestore medzi sebou úzko súvisia, vzájomne sa obohacujú a dopĺňajú. Sú dynamické, neustále sa vyvíjajú.