Postavenie Katolíckej cirkvi v medzinárodnom práve - Čitbaj, František
Štát Mesto Vatikán (Stato della Città del Vaticano) a Apoštolská stolica v medzinárodnom práve. Spôsoby aplikácie medzinárodno právnej subjektivity Apoštolskej stolice v praxi. Konkordáty - medzinárodné zmluvy medzi Apoštolskou stolicou a vládami jednotlivých krajín. Cirkevná diplomacia. Pojem legát. Jednotlivé stupne legátov Apoštolskej stolice, úlohy legátov. Vyhasnutie misie legáta.