<The> Hybrid Phillips curve: empirical evidence from transition economies - Basarac, Martina
Odhad novej keynesiánskej Phillipsovej krivky pre deväť tranzitívnych ekonomík. Schopnosť novej keynesiánskej Phillipsovej krivky vysvetliť dynamiku inflácie. Kvantifikácia inflačného očakávania spotrebiteľov pomocou metódy pravdepodobnosti. Použitie modelu DFE (Dynamic fixed effects model) pre hodnotenie hybridnej Phillipsovej krivky. Vzťah medzi infláciou, očakávanou infláciou a produkčnou medzerou.