Po sto dňoch postkoloniálnej vojny proti Líbyi - Škvrnda, František
Líbya sa od čias, keď v nej v roku 1969 získalo moc Hnutie slobodných dôstojníkov vedené Muammarom Kaddáfím, začala odlišovať od ďalších arabských štátov. Veľká líbyjská arabská ľudová socialistická džamahíríja, ktorá bola vyhlásená 2. marca 1977, predstavuje na začiatku 21. storočia politický unikát - špecifickú zmes socializmu, islamu a panarabizmu. Nepokoje v Líbyi od februára tohto roku. Politicko-marketingová podpora vzbúrencov zo strany Západu. Zvrátenosť a degenerovanosť tejto vojny.