Účet za štátne zdravotníctvo: -382 mil. eur - Pažitný, Peter
Všobecná zdravotná poisťovňa vytvorila v r. 2009 rekordnú stratu až 27 mil. eur. Štátne zdravotnícke zariadenia vytvorili dlh 271 mil. eur. Angažovanosť štátu v zdravotných poisťovniach a nemocniciach nevedie k ich lepšiemu hospodáreniu. Uplynulé štyri roky ukázali, že štát nevie hospodáriť.