Aj v Sociálnej poisťovni máme svoj účet - Macháčová, Katarína
Povinnosť viesť individuálny účet poistenca a sprostredkovať poistencovi na jeho žiadosť informáciu o tom, aké údaje o ňom Sociálna poisťovňa eviduje, bola Sociálnej poisťovni uložená zákonom č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení s účinnosťou od 1. januára 2004.