Obludnosť deštruktívnosti globálneho kapitalizmu vo vojne proti Líbyi - Škvrnda, František
Líbyjská vzbura je spojená s viacerými zvláštnosťami, ktoré z nej urobili unikátny politický a bezpečnostný fenomén. V prvom rade ide o jej širší medzinárodnopolitický rámec, bez ktorého by ako vnútroštátny problém asi pomerne rýchlo skončila bez úspechu. Boj o ropu.