Príjmy na sociálnu ochranu (štatistika ESSPROS) v Slovenskej republike v porovnaní s členskými štátmi EÚ - Petrášová, Alexandra
Lisabonská zmluva stanovuje podporu vysokej úrovne sociálnej ochrany a rozvoja ekonomickej a sociálnej previazanosti členských štátov ako úlohu Spoločenstva. Nástrojom štatistického sledovania sociálnej ochrany je Európsky systém jednotných štatistík sociálnej ochrany (Metodika ESSPROS).