Ekonomické vzťahy medzi Kolumbiou a Venezuelou od 90. rokov 20. storočia - Reťkovský, Peter
Politické vzťahy medzi Kolumbiou a Venezuelou sú najmä od začiatku 21. storočia v permanentnej kríze s obdobiami zmrazovania a následného otepľovania a odmäku. Dôvodom je najmä diametrálne odlišná politika prezidentov, ako aj postoj oboch krajín k vplyvu USA v regióne. Ekonomické vzťahy medzi oboma krajinami zostávajú na pomerne dobrej úrovni.