Simon Bolívar kedysi a dnes v Kolumbii a Venezuele - Reťkovský, Peter
Život Simona Bolívara a jeho odkaz ako osloboditeľa a spolutvorcu latinskoamerickej štátnosti, ktorý však tvorí jeden z problémov v aktuálnych dvojstranných vzťahoch medzi Kolumbiou a Venezuelou.