Základné črty vývoja vo Venezuele po nástupe Huga Cháveza k moci - Reťkovský, Peter
Predpoklady nástupu H. Cháveza k moci. Hneď po nástupe začal pretvárať Venezuelu na krajinu revolúcie a Bolívara. Neúspešné pokusy o odstránenie Cháveza z prezidentského kresla. Prezident má však všeobecnú podporu populácie.