Vývoj krízových javov - Marek, Jiří
Príčina vzniku krízovej situácie vo svete. Na akej báze je založený normálny ekonomický vývoj v období pozitívneho a stabilizovaného vývoja svetovej ekonomiky. Efektívnosť trhového procesu - rovnovážne vzťahy dodávateľa surovín s výrobcom a výrobcu s odberateľom. Zmena situácie a vznik nevyrovnaných vzťahov medzi účastníkmi. Riadenie rizík. Podceňovanie analytických metód pre hodnotenie ekonomickej efektívnosti. Pokračovanie témy v ďalšom čísle.