Garančné poistenie v otázkach a odpovediach - Misárošová, Jarmila
Dávka garančného poistenia a pracovnoprávne vzťahy vymedzené v zákone. Povinnosť zamestnávateľa alebo správcu konkurznej podstaty v zmysle paragrafu 234 ods. 5 zákona o sociálnom poistení. Nároky z pracovného pomeru podľa paragrafu 102 ods. 1. Vznik platobnej neschopnosti zamestnávateľa.