Moderné trendy aktuárskeho modelovania v životnom poistení - Bilíková, Mária, 1951-
Aktuárske modelovanie je súčasťou každodennej činnosti poisťovne. Pri príprave nového produktu je nevyhnutné, aby ho aktuár ocenil, teda určil sadzby poistného. Oceňovanie produktov v životnom poistení. Ohodnocovanie záväzkov životnej poisťovne. Hodnota portfólia a solventnosť životnej poisťovne.