K používaniu niektorých kontaktových javov v slovenskom vyjadrovaní - Kvapil, Roman, 1971-
Niektoré otázky kontaktových javov v slovenskom vyjadrovaní a správne tvorenie slov v procese ekvivalentácie. Spomedzi existujúcich kontaktových jazykových prostriedkov autor vyberá v súčasnosti veľmi používané slová fanynka a botník. Vo vyjadrovaní sa často používajú prostriedky, ktoré sú kontaktové a v slovenčine nespisovné.