Finančný prenájom (lízing) v podvojnom účtovníctve - Mateášová, Martina, 1979-
Finančný lízing predstavuje nájomný vzťah medzi prenajímateľom a nájomcom založený na oddelení právneho a ekonomického vlastníctva prenajatého predmetu. Z časového hľadiska ide o dlhodobý zmluvný vzťah, ktorý spravidla zodpovedá celej dobe ekonomickej životnosti predmetu lízingu. Právne hľadisko finančného prenájmu. Účtovné hľadisko finančného prenájmu. Ilustračné príklady.