Historické prvenstvá vodohospodárskeho výskumu na Slovensku - Šimková, Tatiana
Zrod vodohospodárskeho výskumu na Slovensku. Plánovanie výskumu, zákonodarstvo. Kvalita vôd, kvalita pitnej vody, ochrana životného prostredia. Článok vznikol pri príležitosti 60. výročia VÚVH.