Řecko-makedonské vztahy: bezejmenný voják v bezejmenném státě - Fantlová, Tereza
Vlečúci sa spor medzi Gréckom a Macedónskom o pomenovanie štátu. Z histórie macedónskeho národného štátu. Rozpad bývalej Juhoslávie a vyhlásenie samostatnosti Macedónskej republiky (Republic of Macedonia). Macedónsko v medzinárodných organizáciách uvádzané ako Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM). Vývoj politickej situácie v 90. rokoch. Zlepšenie ekonomických vzťahov medzi Gréckom a Macedónskom. Ďalšia dekáda sporov. Socha jazdca na koni umiestnená v Skopji ako príčina nových sporov.