Malé štáty v medzinárodných vzťahoch a ich bezpečnosť - Rusiňák, Peter, 1985-
Výskum problematiky malých štátov a definovanie kategórie "malý štát". Všeobecné postavenie a bezpečnostné aspekty malého štátu. Miera presadzovania záujmov v rámci medzinárodných vzťahov.