Medzinárodné dôsledky vzostupu somálskeho námorného pirátstva - Pajtinka, Viliam
Medzinárodný rozmer a dôsledky dopadov problému somálskeho pirátstva. Negatívny vplyv na námornú prepravu. Následky pre medzinárodný obchod a environmentálne dopady. Opatrenia štátov v regióne ohrozenom operáciami somálskych pirátov.