Kalkulácia netto poistného v neživotnom poistení prostredníctvom modelov empirickej Bayesovskej teórie kredibility - Šoltés, Erik, 1974-
Teória kredibility slúži na kalkuláciu poistného, škodových frekvencií alebo priemerných výšok poistných škôd. Modely kredibility sú založené na realistickej koncepcii heterogénneho portfólia. Autori sa v príspevku zaoberajú zovšeobecnením Bühlmannovho-Straubovho modelu a ďalšími špecifickejšími modelmi ako sú hierarchický model kredibility, viacrozmerný model kredibility a regresný model kredibility.