Problémy rozvojového sveta - Pajtinka, Viliam
Vymedzenie rozvojového sveta a jeho klasifikácia. Problémy rozvojových štátov - fenomén zlyhania štátu, politická a bezpečnostná nestabilita, makroekonomické problémy, zlý stav ľudských zdrojov, potravinový problém, chudoba. Teoretické prístupy k problematike rozvojového sveta.