Chápanie a využitie tradičného nákladového modelu, riadenia nákladov a nákladového modelu ABC - Petřík, Tomáš
Vývoj a tradičné prístupy klasických nákladových systémov a manažérskeho účtovníctva a problémy s nimi spojené. Tradičné nákladové účtovníctvo a riadenie a ich porovnanie s moderným nákladovým modelom ABC a manažérskou koncepciou ABC/ABM. Požiadavky na moderný manažérsky nákladový systém. Komparácia chápania nákladov a zisku v modeli ABC a tradičnom nákladovom modeli vrátane jeho obmedzení a informačná a IT podpora.