Zamestnanec alebo SZČO - Slaninková, Katarína
Za zamestnanca sa považuje fyzická osoba, ktorá v pracovnoprávnych vzťahoch vykonáva pre zamestnávateľa závislú prácu, za ktorú dostáva ako protihodnotu mzdu. SZČO podniká na základe živnostenského oprávnenia.