Efektivnost investičních pobídek ve střední Evropě - Makovský, Petr
Stredoeurópske ekonomiky na prelome tretieho tisícročia výrazne využívali nástroja investičných stimulov s cieľom prilákať zahraničný kapitál. V roku 2010 je možné ex-post zhodnotit úspešnosť tejto politiky. Matematické modelovanie umožňuje rozčleniť skúmanú množinu na jednotky efektívne a neefektívne. V rámci jednoduchej interpretáciee boli v stati zvolené len dva vstupy, kde jeden popisuje vládne výdavky na podporu FDI a druhý stav vybavenia práce kapitálom.