Model of Corporate Responsibility Systems in the EU Countries - Dubcová, Gabriela, 1968-
Predstavenie aktuálnych tém v oblasti zodpovedného podnikania. Definícia, prístupy, vedecká báza a praktická aplikácia, činnosť Európskej komisie na podporu ZP. Etický a ekonomický kontext ZP. Analýza existujúceho systému v krajinách Európskej únie, v Slovenskej republike a v Českej republike. Verejná politika ZP. Aktéri ZP: verejné autority angažované v ZP a neštátni aktéri. Inštrumenty a aktivity ZP: mandát; právny základ; iniciatívy, partnerstvá; spoločenské povedomie. Závery komparatívnej analýzy pre obe analyzované krajiny EU a Slovenskú republiku a Českú republiku. Silné a slabé stránky. Výsledky a odporúčania pre stratégiu ZP v Slovenskej republike a Českej republike.