Stálosť, príprava, skúšky a realizácia výroby betónu - Hurajt, Ľubomír
Zložky čerstvého betónu a ich charakteristika: cement, kamenivo, voda. Prísady a prímesi. Návrh zloženia betónu a jeho výroba. Určenie požiadaviek na čerstvý a zatvrdnutý betón. Výber vhodných zložiek. Určenie pomeru miešania zložiek čerstvého betónu. Výroba betónu. Kontrola kvality čerstvého betónu. Debnenie a odebňovanie.