K predpokladom revitalizácie svetovej ekonomiky - Lysák, Ladislav
Finančné a globálne krízy-naliehavosť systémových zmien aj v ekonomickej vede. Hľadanie východísk z krízy. Štáty verzus medzinárodné organizácie. Radikálne zmeny - Medzinárodný menový fond. 3G-20 ako nový koordinátor svetovej ekonomiky. Limitovanie pôsobnosti daňových rajov. Odliv firiem zo Slovenskej republiky.