Paštunský fenomén Afgansko-pakistanského pohraničia - Čech, Ľubomír, 1955-
Pôvod Paštúnov a ich význam pri vzniku Afganského štátu. Vojna ako spôsob prežitia. Afganistán v priesečníku "veľkej hry". Vplyv problémov minulosti a Paštúnov. Náboženský a etnický faktor. Určujúci vplyv paštúnov na povstalecký fenomén.