Metodológia oceňovania portfólia cenných papierov - Karafová, Petra
Portfólio cenných papierov. Výnos portfólia. Riziko portfólia. Kovariancia. Algoritmus hľadania optimálneho portfólia. Modelový príklad. Nájdenie portfólia s minimálnym rizikom. Nájdenie portfólia s minimálnym rizikom a požadovaným výnosom.