Zohľadnenie rizika pri tvorbe podnikateľského zámeru v období svetovej hospodárskej krízy - Majdúchová, Helena, 1963-
Vývoj svetového a slovenského ekonomického prostredia a tvorba strategických plánov podnikov. Slovenské podnikateľské prostredie a dôsledky krízy v roku 2009. Názory ekonómov na príčiny celosvetovej finančnej a konjunkturálnej krízy.