Malta, Euroland-juh ostrov, ktorý žije z prílevu turistov a kapitálu - Filin, Juraj
Návšteva slovenského prezidenta, Ivana Gašparoviča so zástupcami firiem podnikateľských asociácií a Slovenskej agentúry pre cestovný ruch v Maltskej republike v septembri tohto roku.