Výnosy z nevýmenných transakcií v účtovníctve verejného sektora - Kršeková, Marianna
Riešenie špecifických problémov účtovníctva subjektov verejného sektora, konkrétne spôsobu vymedzenia a členenia nevýmenných transakcií, analýzy ustanovení pre prevod majetku, ktoré môžu mať charakter podmienky alebo obmedzenia, analýzy prvotného prírastku prostriedkov z nevýmenných transakcií, aby mohli subjekty verejného sektora rozhodnúť, či spĺňajú definíciu majetku a spĺňajú kritériá pre vykázanie ako majetok a v prípade ich splnenia rozhodnúť, či sa vyžaduje aj vykázanie záväzku, stanovenia ktitérií, ktoré subjekty verejného sektora použijú pri vykazovaní a oceňovaní majetku a výnosov z nevýmenných transakcií a špecifikovaní povinného zverejnenia informácií o výnosoch z nevýmenných transakcií v poznámkach, vrátane porovnania riešenia vybraných problémpv riešených v štandarde IPSAS 23 - Výnosy z nevýmenných transakcií s ich riešením v platnej právnej úprave účtovníctva vymedzených subjektov verejnej správy v Slovenskej republike.