Význam Ruskej federácie v 21. storočí - Sopková, Gabriela
Stratégia národnej bezpečnosti Ruskej federácie do roku 2020. Hlavné oblasti záujmu Ruskej federácie stanovené v Stratégii a ich komplexná analýza vzhľadom na ich podiel v globálnom bezpečnostnom systéme vo svete. Zhodnotenie situácie z pohľadu plnenia Stratégie Ruskom v roku 2011. Potenciálne hrozby a úskalia pre svet ako i samotné Rusko, ktoré vyplývajú z prijatej Stratégie.