Aktuálne otázky harmonizácie daní v kontexte EÚ so zameraním na priame dane - Lacková, Martina
Daňová politika a jej význam. Východiská daňovej politiky v kontexte Európskej únie. Vývoj a podstata daňovej harmonizácie. Harmonizácia a jej najdôležitejšie členenie. Aktuálny stav v oblasti harmonizácie daní v rámci EÚ. Negatívne aspekty daňovej harmonizácie a diverzifikácie. Súčasné trendy v oblasti daňovej harmonizácie - spoločný konsolidovaný základ dane.