Až pätina Slovákov čelí chudobe - Sibyla, Pavel
Štatistický úrad SR zverejnil začiatkom októbra kompletné výsledky zisťovania o príjmoch a životných podmienkach slovenských domácností - EU SILC 2010. Zvýšenie počtu ľudí, ktorí čelia chudobe v v krízovom roku. Trend prehlbovania regionálnych rozdielov v príjmoch Slovákov. Riešenie problému chudoby v krajinách Európskej únie.