Základné práva príspevkových organizácií - Veverková, Ingrid
Práva príspevkových organizácií sú vymedzené v par. 24 a 26 zákona č. 523/2004 Z. z. o rozpočtových pravidlách verejnej správy v z. n. p. Príspevková organizácia má: oprávnenie vykonávať technické zhodnotenie prenajatého majetku alebo majetku vo výpožičke, oprávnenie platiť členské príspevky, oprávnenie realizovať finančný prenájom.