Podstata a zlepšovanie procesného riadenia - Mošať, Miroslav
Procesné riadenie a jeho implementácia do podniku nepredstavuje len zavedenie nového IT systému z technickej stránky, ani zavedenie novej technológie vo výrobe, ale celkovú zmenu v riadení spoločnosti a nazeraní na ňu, ktorá prináša väčšiu výkonnosť, prehľadnosť tokov a lepšiu komunikáciu. Riadenie, meranie a zlepšovanie procesov so sebou prináša potrebu spoznať rozsiahlu a komplexnú oblasť. Vzdelávanie a vedomosti, ktorými disponujú zamestnanci sa stávajú kľúčovými pri zlepšovaní procesov v podniku a zároveň je zlepšovanie motiváciou pre nich. Neustále zlepšovanie podniku znamená nevyhnutný predpoklad, ktorý ho udrží na trhu.