Skutočné vo filme a jeho pôsobenie - Oniščenko, Juraj
Vzťah filmu k vonkajšiemu svetu skutočnosti. Oblasť pôsobenia na diváka a oblasť zobrazovania skutočnosti. Problém vnímaný ako ontologický a otázky bytnosti filmu. Vynález kinematografu a éra takzvaného totálneho realizmu.