Text, sieť a iné nečistoty - Marcelli, Miroslav
Teórie textu zdôrazňujúce určenie, ktoré text otvárajú a robia z neho proces pretvárania zmyslu. Sledovanie pohybu, ktorý sa začal v oblasti systémov, prešiel k textu a dospel k hybridným prvkom sietí.