Potenciály a parametre kvality poľnohospodárskych pôd Slovenska - Vilček, Jozef
Rozloha a využívanie poľnohospodárskych pôd Slovenska. Potreba poľnohospodárskych pôd. Produkčný a mimoprodukčný potenciál poľnohospodárskych pôd. Význam pôdy v ekosystémoch Zeme. Prezentácia prehľadu výsledkov najnovších výskumov o produkčnej schopnosti a indikátoroch kvality poľnohospodárskych pôd na Slovensku.